Programul operațional competitivitate 2014-2020, axa prioritară 1, acțiunea 1.2.3

Tip proiect – Parteneriate pentru transfer de cunoștințe, Contract 13/01.09.2016, SMIS 106611, ID P_40_371

„Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020”

PrivateSky

Dezvoltare experimentală în parteneriat public privat pentru crearea de platforme cloud autohtone cu caracteristici avansate de protecție a datelor.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Confidentialitate

Platforma PrivateSky are ca obiectiv principal dezvoltarea unui sistem de tip ESB ce sa asigure un nivel de protectie avansata a datelor cu caracter privat.

Integrare

Platforma PrivateSky este derivata dintr-un ESB lightweight open source (Swarm ESB) creat prin colaborari anterioare dintre profesori de la Universitatea Cuza din Iasi si experti din firmele locale de IT.

Colaborare cu industria

Scopul proiectului este realizarea de transfer de cunostinte dintre cercetarea academica a echipei de proiect de la Facultatea de Informatica catre firmele de software locale interesate sa contribuie la platforma si sa dezvolte produse proprii folosind platforma.

Intalniri

Prin intalniri permanente intre reprezentantii firmelor si echipa de proiect ne dorim sa punem bazele unei colaborari si unui transfer tehnologic avansat catre piata IT locala

Colaborare

Platforma PrivateSky va fi realizata prin activitati de cercetare industriala si dezvoltare industriala in colaborare efectiva cu firmele participante la proiect.

Rezultate

Prin proiect se urmărește dezvoltarea unei platforme de tip PaaS (Platform as a Service), numită PrivateSky, în colaborare cu minim 6 companii mici și mijlocii.